Celloles

Zingen op je cello!

 

Wist je dat van alle muziekinstrumenten een strijkinstrument het zingen van de menselijke stem het dichtst benaderd? En wist je dat de cello het instrument is dat van laag naar hoog precies het bereik van de vier menselijke stemtypen bas, tenor, alt en sopraan omvat?

Dan begrijp je vast wel dat, zeker voor mij, de cello volkomen natuurlijk aansluit bij het zingen!

Om echt helemaal vrij-uit op een cello te kunnen spelen heb je natuurlijk techniek nodig maar ook hier gaat het weer over verbinding met jezelf! Hoe kan je de weg vinden om met veel plezier in een structurele vorm te studeren? Het studeren wil je als genieten ervaren en niet als opgave!

Ik kan je helpen om ook op de cello de verbinding met jezelf en met jouw mogelijkheden te maken; contact met je instrument in een positieve flow waar geen ruimte is voor frustratie!

 

Keuze van repertoire

 

De tijd dat op de cello alleen klassieke muziek werd gespeeld ligt ver achter ons. Je komt het instrument ook regelmatig tegen in pop- en jazzmuziek. Natuurlijk zijn er veel speelboeken met leuke stukjes, maar daarnaast ga ik ook met jou de uitdaging aan om je lekker te laten spelen met begeleiding van (bijvoorbeeld) je favoriete nummers op YouTube.

 

Kopen of huren

 

Er bestaan cello’s in verschillende maten, passend bij vrijwel elke leeftijd. Je kunt natuurlijk een cello kopen, maar je kunt ze ook huren. Huurkoop is ook een mogelijkheid: je huurt de cello voor een periode, en als je hem alsnog koopt wordt een deel van de huur met de aankoopprijs verrekend. Ik kan je daar verder over informere