Long Covid

Naar schatting zijn er minimaal 100.000 Nederlanders die lang na hun COVID-19 besmetting nog klachten hebben als vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen, depressieve gevoelens, hoofdpijn en spierzwakte. Zingen kan mensen met zogenoemde Long Covid helpen bij het herstel. Binnen Triskel start de cursus: “Zingen maakt je sterk” voor herstellende COVID-19-patienten.

Zingen maakt je sterk
Veel patiënten zijn door een lange periode van benauwdheid verkeerd gaan ademen en dat valt op te lossen met zangles, waarbij ademtechnieken belangrijk zijn. Zingen zorgt ervoor dat ademen weer een genot wordt! De angst gaat eraf en het vertrouwen komt weer terug. In groepsverband werkt het contact met de andere deelnemers sterk mee voor het herstel.

Programma:
Naast het zingen biedt Triskel in de cursus ook begeleiding bij ontspanningsoefeningen (meditatie), bewustwording van lichaam en geest (begeleide bodyscan), ademhalingsoefeningen en fysieke vocale training. Triskel sluit aan bij wat de deelnemer nodig heeft. Samen werken aan herstel!

Aanmelden:
Afhankelijk van de coronamaatregelen en de wens van de deelnemer is de cursus op de locatie van Triskel of online. In groepsverband of individueel. Zangervaring is niet nodig!
Neem gerust contact op voor meer informatie of een kennismaking. Stuur een mail naar: Froukje de Wit of bel 06 – 20 28 93 82

Ervaring van een deelnemer:
“Na mijn besmetting met Covid duurt het herstel erg lang en heb ik een hele andere manier van ademhalen (en een reeks andere klachten) gekregen. Op advies van lotgenoten om ademhalingstraining te gaan doen kwam ik bij Froukje de Wit van Triskel terecht. Froukje heeft mij enorm geholpen met haar zanglessen, ademhalingstechniek en bijbehorende oefeningen. Meteen na de eerste sessie was er een merkbaar verschil. Wat een opluchting en wat ben ik blij met haar lessen en stimulans. Ik ben nu een paar lessen verder en het verschil is enorm. Froukje voelt heel goed aan waar de “pijnpunten” liggen en springt daar op in. Het zingen in een koor, wat ik voor de ziekte deed, lukt nu ook weer. Mijn stem is voller en krachtiger geworden maar dit is bijzaak. Het belangrijkste is dat de spanning op mijn borst is verminderd en mijn ademhaling is weer tot rust gekomen. Dit is zo snel verbeterd, daar ben ik haar heel dankbaar voor!”

In het Bolswards Nieuwsblad 20-01-2022